9. elokuuta 2008

Matkailu avartaa

Olimme pienellä kesäretkellä Savossa, Kainuussa ja Pohjanmaalla. Kauhavalla kävin Kangas-Aitassa ja sieltä tarttui mukaan tuollaista kierrätyspuuvillasta tehtyä ontelokudetta kilon vyyhti. Kasin koukulla virkkaan siitä koria. Langoille, tietenkin, kun ne eivät mahdu minnekään. Mies ei varauksetta ihastunut projektiini, meillä on kuulemma tarpeeksi koreja ja nyssäköitä.

Ostin myös vyyhden leijonankeltaista ESITO-lenkkimohairia. Ajattelin tehdä siitä ison huivin nomeron 15 puikoilla. Kaupassa oli sellaisia huiveja näytillä, ja ihastuin kovasti. Tosin yhdestä vyyhdestä tulee kuulemma kolme, eli saisi vaikka torkkupeiton.

Yksi asia jäi kaivelemaan: siellä oli mohairista neulottuja lapasia ja hattuja, jotka oli karstattu pörröiseksi. Ihmettelin tekotapaa, sillä ne olivat tosi paksuja, vaikka lanka oli ohutta. Valitettavasti myyjä ei osannut kertoa enempää, sillä ne olivat kuulemma Kainuun Pirtin tuotteita.

Käytiin myös Korialla Novitan tehtaanmyymälässä, ja sieltä löysin sitä uutta Kaarnaa. Se oli kakkoslaatuista, sillä se oli liian paksua, ja minullehan se sopi. Hinta oli alle 15 euroa kilo, joten otin reilusti toista kiloa. Reissun aikana sain siitä hupparin hihoja vaille valmiiksi.

Kainuussa kävin jälleen kerran Oilolassa, ja laitoin tilaukseen käsilaukun. Haluan nimittäin olkalaukun tuohesta, oma design. Sitä voin käyttää kansallispuvun kanssa, ja miksei muutenkin.

Ihana löytää uusia juttuja!

Ei kommentteja: