19. elokuuta 2008

Välipalatöitä

Pitsihuivin neulominen on maistunut suoraansanoen puulta. Olen joutunut pakottamaan itseni sen ääreen - on hirveän tylsää tehdä 50 kertaa sama 30 riviä. Siksi päätinkin tehdä välipalana hatun tulevan mohairhuivini kaveriksi. Laukkasin kaupasta toiseen etsimässä Novitan Isoveliä, leijonankeltaista. Kyllähän oikeaa lankaa oli vaikka missä, mutta tuota väriä ei. Kummallista, kun sen pitäisi käsittääkseni olla tämän syksyn muotiväri. No, lopulta löytyi, ja eräänä iltana virkkasin hatun. Huivia tosin en ole edes aloittanut.

Huppari on viimeistelyä vaille valmis, mutta en pidä sen kanssa niin kiirettä. Se on kumminkin aika paksu, ja nyt kai pitäisi olla vielä kesä. Lankaa jäi vielä sellaiset 400 g, ja jotain pitäisi siitä keksiä. Tyttäreltä kyselin, että kelpaisiko villapaita, mutta niitä on kuulemma tarpeeksi, ja silloin kun niitä käyttää, tulee liian kuuma. Kaipa joku saa jälleen yhden pipo ja kaulaliina -yhdistelmän.


Tuosta puserosta tuli ihanan pehmoinen! Kympin puikoilla tuli nopeasti valmistakin. Ohje on uusimmasta Novitasta, mutta jätin edestä hupparitaskun pois. Minusta se ei oikein sopinut tuohon rinnukseen, eikä ole erityisen käytännöllinenkään.

Ei kommentteja: