27. heinäkuuta 2008

Mustan pitsin yö

Käytiin tässä Rauman pitsiviikoilla. Mustan pitsin yössä ei niin paljon näkynyt sitä mustaa pitsiä, kuin olisi voinut, mutta kiva tapahtuma oli. Ihmiset olivat mukavia ja Rauman "giäl" oli viihdyttävää. Paljon se tulikin esiin kauppojen ikkunoissa ja ilmoituksissa. Sorruin ostamaan tekstipaidankin: siinä lukee "Vanh kärttyne äm".

Pitsiäkin katseltiin. Eurooppalaista pitsiä edustavat kuvan käsineet. Olivat todella hienot! Samoin pitkät huivit - tai oikeammin viitat - olivat upeita.

Mestarinyplääjä Impi Alangon näyttely Rauman museossa oli hieno. Hän on kyllä ollut taitava paitsi nypläämisessä, myös suunnittelussa ja nypläyksen tekniikan kehittämisessä. Siinä täytyy kyllä antautua kokonaan nypläykselle, että pääsee moisiin suorituksiin. Taas tuli havaittua, että itse olen enemmän sellainen jokapaikanhöylä, raavin pintaa vähän kaikesta. En kykene suuntaamaan kiinnostustani vain yhteen asiaan. Kai olen liian vaihtelunhaluinen.

Nypläyksenopettajani, Hedvig Segerin, näyttelyssä kävimme myös. Jopa mies siis suostui sinne mukaan. Hedvig olikin itse paikalla ja vaihdettiin kuulumisia. Vieressä oli Nyplääjät ry:n näyttely. Sieltä nappailin kuvia aika paljon. Kuvien taso ei ole paras mahdollinen, sillä jouduin käyttämään kamerakännykkää, kun molemmat kamerat jäivät pois matkasta. Siksi ei olekaan pahemmin lähikuvia, kun ne kaikki jäivät epäteräviksi. Mutta olkaapa hyvät, ihania liinoja, vai mitä?


3 kommenttia:

kio kirjoitti...

kauniita liinoja! mä kävin äskettäin groeningenissä pitsikongressissa, oli kans paljon nähtävää, ihania töitä siellä oli

pirjetta kirjoitti...

Kylläpä on kauniita liinoja. Olin itsekin pitsiviikoilla käymässä. Harmi vaan, että kamera unohtui kotiin. Olisi ollut niin paljon kaikkea hienoa kuvattavaa. Hienoja töitä olet tehnyt myös tuolla nypläyskurssilla. Täytynee yrittää kuikuilla seuraavaa kurssiajankohtaa ja ilmoittautua itsekin.

Tuikku kirjoitti...

Kio: olisi ihanaa päästä noihin kansainvälisiin tapahtumiin. Ehkä ensi vuonna...

Pirjetta: Suosittelen lämpimästi kurssille menoa. Nypläys on ihana harrastus!