4. huhtikuuta 2008

Hankintoja

Kuvassa uusi, ihana vekottimeni: vyyhdinpuut. Niin kauan olen niistä haaveillut, mutta en ole raaskinut ostaa. Hinta oli kuitenkin kohtuullinen mielestäni, kolmisenkymmentä euroa. Kyllähän se keriminen onnistuu vaikka pitämällä vyyhteä polvien ympärillä, kuten olen usein tehnyt, mutta mukavampi näin.

Minuun on iskenyt hirveä käsityökirjakuume. Luetteloin kirjani Library Thingiin, ja niitä oli yllättävän monta. Käsityökirjani ovat olleet levällään ympäri huushollia, enkä luultavasti ole edes löytänyt vielä kaikkia. Uusimpia tulokkaita ovat Vahter Tyyni, Nissinen-Linnove Aino (toim.): Vanhoja kauniita käsitöitä ja Mary Olki: Kirjokintaita ja muita kansanomaisia neuletöitä, joita en ole vielä edes saanut. Tuli taas käytyä Antikassa nimittäin.

Puutelistalle olen laittanut:

- Sari Varilo: Kehrääjän kirja
- Satu Hukkinen: Luonnonkuitujen kehruu
- Mary Olki: Kirjokintaista kauneimmat
- Sally Johanson: Nypläys
- Märta Brodén: Nålbinding

Luonnonkuitujen kehruuta en ole edes nähnyt, mutta se on tulossa kirjastosta. Muut ovat lainassa kirjastosta myös, ja himoitsen niitä itselleni. En tiedä, kuinka paljon samaa on noissa kahdessa Oljen kirjokinnaskirjassa, joten voi olla, että se toinen pyyhkiytyy listalta pois, kun saan ensimmäisen.

Vielä olisi lisäksi muutamia Karjalan kirjontaan liittyviä kirjahaaveita, mutta en uskalla edes ajatella niitä vielä.