22. maaliskuuta 2010

Tauolta paluu

Puuhanurkka on ollut talvilevossa ja motivaationmetsästyksessä. Olen palannut perusasioitten äärelle; neulonnan ja kehräyksen.

Kävin värttinällä kehräämisen jatkokurssin talven aikana, ja vähän taas opin uusia asioita. Opin, että kun vaihtaa uuteen kuituun, kannattaa totutella siihen painavahkolla alapainoisella värttinällä. Se pyörii hitaammin ja jää aikaa nyhtää kuitua. Sitten kun kuitu on tutumpi, voi vaihtaa kevyempään yläpainoiseen.

Kehräsin villaa itse karstattuna ja valmiina kasrstalevynä, silkkiä, silkki-alpakka -sekoitetta ja mohairia sekä tuttavan koiraa. Muitakin kuituja on odottamassa, mutta pitäisi saada ensin värttinä tyhjäksi, kun on yksi villa -mohairyhdistelmä kertaamatta. Uusi turkkilainen värttinä on postissa matkalla kotiin. Ajattelin että semmoinen voisi olla kätevä kun kerä tulee automaattisesti eikä tarvitse välipuolausta.

Muuten olen vastikään saanut valmiiksi polvipituisen neuletakin vaaleanharmaasta Kid Mohairista ja nyt on meneillään uusimmassa Modassa ollut pyöreä pitsijakku Dropsin Kid Silkistä.

Välineurheilua olen harrastanut sen verran, että kaikki puikot ja koukut ovat nyt Knit Picksiä. Olen niin ihastunut kyseisiin puikkoihin, että muita en käytä enää ollenkaan. Olen hankkinut eri pituisia kaapeleita, kaapelien yhdistäjät ja päät joka kokoa, sukkapuikkosetin, koukkusetin ja palmikkopuikkosetin. Näillä luulisi pärjäävän!

Onnistuin muuten viimein löytämään kauan etsimäni kirjan: Viivi Merisalon Nauhoja :)

1 kommentti: