4. lokakuuta 2009

Syksyn satoa

Nyt on kesän puuhat mökillä ohi, ja voi keskittyä muihin asioihin. Kaikki viikonloput kahta lukuunottamatta oltiin siellä, ja kotona ei ole saatu aikaan mitään. Vähäiseltä se edistyminen mökilläkin silti tuntuu.

Tässä esimerkkinä kesähommista kunnostettu jakkara. Jalat ja istuinosa olivat pahasti sinistyneet, joten jakkara oli pakko maalata. Mieluiten olisin vain käsitellyt sen pellavaöljyllä.

Kaavin maalit pois ja käsittelin pinnat hiomakoneella. Maalauksen jälkeen tein istuinosaan kukkasia decoupage-tekniikalla, eli leikkasin kukat servetistä ja lakkasin decoupage-lakalla päälle. Kestävyyden vuoksi laitoin kerroksen tavallista lakkaa, hioin tasaiseksi ja vielä uusi kerros lakkaa.

Olen jakkaraan ihan tyytyväinen, vaikkei siitä tullutkaan puunväristä. Ehkä löydän jostain toisen korjausta kaipaavan, joka ei ole ihan niin huonossa kunnossa.

Itse mökistä kamarin seinät saatiin maalattua valkoiseksi, pönttöuuni samoin. Tuvan uuni on rapattu ja kalkittu, ikkunat on korjattu. Lähes jokainen ikkunaruutu on irrotettu ja kitattu uudelleen, sekä kiinteissä ikkunoissa että tuplissa. Karmit ja ikkunanpuitteet on myös maalattu. Nauloja on kiskottu tuhansittain (ainakin tuntuu siltä). Kaksi kiinteää sänkyä on purettu. On kai siellä siis jotain tapahtunut.

Tässä pari kuvaa, otettu eri aikaan, joten sama ryijy esimerkiksi on kahdella seinällä.
Kurssirintamalle kuuluu sellaista, että aloitin pienen tauon jälkeen nypläämisen uudelleen. Nyt se tuntuu taas mukavalta! En oikein löytänyt sen lisäksi muuta mielenkiintoista kuin hopeatyökurssin, joka tuli täyteen heti. Sain kuitenkin vihjeen nypläyksenopettajalta, että ruotsinkielisellä puolella on tilaa, ja tänä viikonloppuna olen ollut sitten tekemässä hopeakoruja.


On ollut mielenkiintoista kokeilla aivan uutta tekniikkaa. Vielä on toinen viikonloppu tulossa.

1 kommentti:

Aurora kirjoitti...

Tuli tosi sievä tuosta jakkarasta. Mukava idea nuo kukkaset, pitää kokeilla joskus itsekin...